Przepis i sposób przygotowania na: Jabłkowe pierogi z serem i bakaliami
Kroki postępowania
![Krok 1 - Jabłkowe pierogi z serem i bakaliami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablkowe-pierogi-z-serem-i-bakaliami1-2.jpg)
![Krok 2 - Jabłkowe pierogi z serem i bakaliami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablkowe-pierogi-z-serem-i-bakaliami2-2.jpg)
![Krok 3 - Jabłkowe pierogi z serem i bakaliami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablkowe-pierogi-z-serem-i-bakaliami0-2.jpg)
mąka pszenna | 2 szklanki |
jajko | 1 sztuka |
oliwa | 1 łyżka |
woda | ile mąka wchłonie |
sól | szczypta |
jabłka | 2 sztuki |
migdały mielone | 1,5 łyżki |
cynamon Prymat | 0,5 łyżki |
rodzynki | ile będzie pierogów |
cukier waniliowy | do smaku |
twaróg | 100 (półtłusty) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: