Przepis i sposób przygotowania na: Jaglano- czekoladowy tort naleśnikowy
Kroki postępowania
Wodę podgrzewamy. Do gotującej wsypujemy kaszę, dodajemy sól i łyżkę oleju. Kaszę gotujemy na wolnym ogniu do momentu jak wchłonie wodę. Gotową zdejmujemy z ognia i pozostawiamy do lekkiego przestygnięcia.
![Krok 1 - Jaglano- czekoladowy tort naleśnikowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jaglano-czekoladowy-tort-nalesnikowy1-2.jpg)
![Krok 2 - Jaglano- czekoladowy tort naleśnikowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jaglano-czekoladowy-tort-nalesnikowy2-2.jpg)
Usmażone przed przełożeniem studzimy, by nadzienie pod wpływem ciepła nie wypływało.
![Krok 3 - Jaglano- czekoladowy tort naleśnikowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jaglano-czekoladowy-tort-nalesnikowy3-2.jpg)
![Krok 4 - Jaglano- czekoladowy tort naleśnikowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jaglano-czekoladowy-tort-nalesnikowy4-2.jpg)
![Krok 5 - Jaglano- czekoladowy tort naleśnikowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jaglano-czekoladowy-tort-nalesnikowy5-2.jpg)
Między czasie białą czekoladę rozpuszczamy, wylewamy na płaską deseczkę i wkładamy do lodówki. Po zastygnięciu z czekolady wykonujemy rurki, ścinając ją ostrym nożem. Rurkami dekorujemy tort i podajemy:).
![Krok 6 - Jaglano- czekoladowy tort naleśnikowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jaglano-czekoladowy-tort-nalesnikowy6-2.jpg)