Przepis i sposób przygotowania na: Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.
Wykonanie:
1. Jagody płuczemy i dokładnie osuszamy, następnie miksujemy z jogurtami naturalnymi i cukrem do smaku. Następnie wkładamy do lodówki do schłodzenia.
2. Makaron gotujmy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i studzimy, mieszamy od czasu do czasu, żeby się nie posklejał.
3. Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy cukier puder do smaku i chwilę ubijamy. Przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką.
4. Czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczkach.
5. Schłodzony chłodnik rozlewamy na talerze, nakładamy porcje makaronu, wyciskamy śmietankę i posypujemy startą czekoladą. Od razu podajemy.
6. Życzę smacznego.