Przepis i sposób przygotowania na: Jagodzianki
Kroki postępowania
Letnie mleko wymieszać z 1 łyżeczką cukru, drożdżami i 4 łyżkami mąki. Odstawić do wyrośnięcia
![Krok 1 - Jagodzianki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jagodzianki104-2.jpg)
![Krok 2 - Jagodzianki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jagodzianki105-2.jpg)
![Krok 3 - Jagodzianki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jagodzianki106-2.jpg)
![Krok 4 - Jagodzianki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jagodzianki107-2.jpg)
![Krok 5 - Jagodzianki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jagodzianki108-2.jpg)
Rozbić jajko z mlekiem i posmarować górę bułeczek
![Krok 6 - Jagodzianki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jagodzianki109-2.jpg)
![Krok 7 - Jagodzianki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jagodzianki110-2.jpg)
Smacznego :)
![Krok 8 - Jagodzianki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jagodzianki111-2.jpg)
mąka pszenna | 0,5 kg |
mleko | 250 ml |
cukier | 50 gram |
drożdże | 25 dag |
masło | 75 gram |
sól | 1 płaska łyżeczka |
jajko | 2 szt. |
mleko | 1 łyżka |
jagody | 0,5 kg |
cukier puder | 3 łyżki |
cukier puder | |
wrzątek |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: