Przepis i sposób przygotowania na: Jajeczny pasztet
Kroki postępowania
![Krok 1 - Jajeczny pasztet foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jajeczny-pasztet1-2.jpg)
![Krok 2 - Jajeczny pasztet foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jajeczny-pasztet2-2.jpg)
![Krok 3 - Jajeczny pasztet foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jajeczny-pasztet3-2.jpg)
![Krok 4 - Jajeczny pasztet foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jajeczny-pasztet4-2.jpg)
Pasztet wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy około 40 minut w 180°C.
Po wyjęciu, studzimy i wyjmujemy z formy.
![Krok 5 - Jajeczny pasztet foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jajeczny-pasztet5-2.jpg)
jajko | 11 sztuk |
śmietana | 3 łyżki |
cebula | 1 sztuka |
Pieprz kolorowy Prymat w młynku | |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | świeżo mielona |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: