Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jajka faszerowane nadzieniem serowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Faszerowane jajka to częsta przekąska w naszym domu, którą przygotowujemy na różne imprezy. Nadziewamy je różnym farszem np. grzybowym, rybnym czy serowym. Dzisiaj na przyjęcie Andrzejkowe jajka przygotowałam z nadzieniem serowym.

Składniki:

jajko 10 sztuk
twarożek 200 gramów
śmietana gęsta 2 łyżki
Sól morska jodowana Prymat w młynku 2 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
ząbki czosnku 2 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
majonez 5 łyżek
szczypiorek posiekany 0.5 pęczek

Porada

Gdyby żółtka były mocno jasne to możemy dodać szczyptę kurkumy dla koloru.

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane nadzieniem serowym

Ugotowane na twardo jajka obrać, przekroić na połówki, wyjąć żółtka i włożyć je do miski.
Żółtka rozdrobnić widelcem, dodać twarożek naturalny delikatny, gęstą śmietanę, wszystko wymieszać na gładką masę.

Do masy dodać zmiażdżone, roztarte z solą ząbki czosnku oraz sól i pieprz do smaku.

Całość dokładnie wymieszać do połączenia składników, przełożyć do szprycy i wycisnąć masę do wydrążonych białek.

Jajka udekorować dodatkowo rozetką majonezu, posypać słodką papryką czerwoną oraz posiekanym szczypiorkiem. Podawać jako przekąskę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 20.07.2019 20:21
Dobre.
gusia1000 20.07.2019 20:21
Dobre.
Bożena Matuszczyk 04.12.2018 10:44
Dziękuję;)
bietka 03.12.2018 13:52
Smaczne jajeczka : )

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak