Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

jajka po panagjursku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko
12 sztuk
zsiadłe mleko
2 szklanki
czosnek
2 pęczki
oliwa
3 łyżki
papruka w proszku
1,5 łyżki
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
chleb
12 kromek

Przepis i sposób przygotowania na: jajka po panagjursku

szczypiorek czosnku pokroić posolić zmieszać z mlekiem rozlać do glinianej miseczki na patelni rozgrzać i usmażyć całe jajka sadzone cedzakową łyżką ostrożnie przełożyć do miseczki z mlekiem do pozostałego tłuszczu ze smażenia dodać paprykę mieloną rozmieszać polać nią jajka podawać z chlebem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak