Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jajka smażone w warzywach

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 150 gram
miąższ z dyni 150 gram
pomidor 1
margaryna 1 łyżka
jajko 2
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka smażone w warzywach

Kroki postępowania

1
Odcinamy końcówki fasolki, płuczemy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzamy.
Krok 1 - Jajka smażone w warzywach foto
2
Miąższ z dyni kroimy w większą kostkę i podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu (margarynie) przyprawiając solą oraz pieprzem.
Krok 2 - Jajka smażone w warzywach foto
3
Następnie do dyni dodajemy odcedzoną fasolką i pokrojony w "ósemkę" pomidor (pomidor obieramy ze skórki). Wszystko razem podsmażamy ok. 10 minut.
Krok 3 - Jajka smażone w warzywach foto
4
Po tym czasie robimy w warzywach dwa wgłębienia i wbijamy jajka, które posypujemy solą i pieprzem. Smażymy pod przykryciem, aż jajka się zetną. Na koniec całość posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem.
Krok 4 - Jajka smażone w warzywach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 15.10.2014 11:41
bardzo fajny pomysł
Gracer 15.10.2014 10:46
Świetny przepis
gosia56 15.10.2014 09:22
na pewno pyszne;)
Kejti 15.10.2014 08:47
Rewelacja :-)
zabcia117 15.10.2014 06:56
Świetny pomysł :)
Ali 15.10.2014 06:08
Wygląda rewelacyjnie :) Zjadłbym :)
Zdzisław 14.10.2014 23:49
dla mnie smaczne danie podano
Adam/ZUB3R 14.10.2014 22:25
ciekawie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak