Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jajka w sosie łososiowym

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś wędzony
10 dag
śmietana
100 ml
majonez
100 ml
koperek
1/2 pęczka
natka pietruszki
1/3 pęczka
liście sałaty
4 sztuki
jajko
4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w sosie łososiowym

Liście sałaty umyć, osuszyć. Łososia pokroić na kawałki. Do naczynia wysokiego włożyć kawałki łososia. Blenderem zmiksować. Dodać śmietanę oraz majonez i zmiksować razem na puszysty sos. Doprawić do smaku pieprzem cytrynowym. Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na połówki. Na czterech talerzykach położyć liście sałaty. Następnie po dwie połówki jajka. Polać sosem łososiowym. Szczypiorek oraz pietruszkę posiekać drobno. Posypać jajka. Pyszna przystawka, polecam smakoszom smaku łososia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak