Przepis i sposób przygotowania na: JAPOŃSKA TEMPURA Z KREWETEK
Kroki postępowania
![Krok 1 - JAPOŃSKA TEMPURA Z KREWETEK foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/japonska-tempura-z-krewetek1-2.jpg)
![Krok 2 - JAPOŃSKA TEMPURA Z KREWETEK foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/japonska-tempura-z-krewetek2-2.jpg)
![Krok 3 - JAPOŃSKA TEMPURA Z KREWETEK foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/japonska-tempura-z-krewetek3-2.jpg)
![Krok 4 - JAPOŃSKA TEMPURA Z KREWETEK foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/japonska-tempura-z-krewetek4-2.jpg)
krewetki | 500 gram |
sok z cytryny | 2 łyżki |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | do smaku |
mąka pszenna | 3 łyżki |
mąka kukurydziana | 2 łyżki |
jajko | 1 szt |
woda zimna | 200 ml |
Chili pieprz cayenne mielone Prymat | 1/4 łyżeczki |
olej do smażenia | 1 szklanka |
sos sojowy | 100 ml |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: