Przepis i sposób przygotowania na: Jarmużowy pasztet z ciecierzycy
Kroki postępowania
![Krok 1 - Jarmużowy pasztet z ciecierzycy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jarmuzowy-pasztet-z-ciecierzycy-1-2.jpg)
Między czasie przygotowujemy jarmuż. Zaczynamy od usunięcia grubych łodyg. Po ich usunięciu, pozostałe liście wrzucamy do gotującej, lekko osolonej wody. Gotujemy je około 2 minuty, by zmiękły. Następnie dokładnie odsączamy z wody.
![Krok 2 - Jarmużowy pasztet z ciecierzycy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jarmuzowy-pasztet-z-ciecierzycy-2-2.jpg)
Ostygniętą ciecierzycę przekładamy do malaksera. Dodajemy do niej jajka, czosnek, oraz cebulę, po czym całość miksujemy.
Do wstępnie zmiksowanych składników dokładamy jarmuż.
![Krok 3 - Jarmużowy pasztet z ciecierzycy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jarmuzowy-pasztet-z-ciecierzycy-3-2.jpg)
![Krok 4 - Jarmużowy pasztet z ciecierzycy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jarmuzowy-pasztet-z-ciecierzycy-4-2.jpg)
![Krok 5 - Jarmużowy pasztet z ciecierzycy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jarmuzowy-pasztet-z-ciecierzycy-5-2.jpg)