Przepis i sposób przygotowania na: Jesienne risotto
Kroki postępowania
Cebulę pokrojoną w kostkę wrzucić do rondla i zeszklić, potem wsypać ryż i smażyć aż ryż się także zeszkli.
![Krok 1 - Jesienne risotto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jesienne-risotto9-2.jpg)
Potem porcjami wlewać bulion i gotować do momentu aż ryż zabierze nadmiar bulionu.
W międzyczasie dodać pokrojoną w kostkę paprykę, pokrojone pomidory i dalej dusić od czasu do czasu mieszając.
W miarę potrzeby wlewać bulion.
![Krok 2 - Jesienne risotto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jesienne-risotto10-2.jpg)
Gdy risotto jest gotowe w miarę potrzeby doprawić.
![Krok 3 - Jesienne risotto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jesienne-risotto11-2.jpg)
Podawać gorące.
![Krok 4 - Jesienne risotto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jesienne-risotto12-2.jpg)