Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jogurt malinowo-banonowo-jabłkowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maliny mrożone 0,5 kg
banan 1 sztuka
jabłka 2 sztuki
mleko 3,2% 1 szklanka
śmietana 18 proc 200 gram
cukier kryształ 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jogurt malinowo-banonowo-jabłkowy

Jabłka obieramy ze skórki i kroimy na ćwiartki. Banana kroimy w kółka. Wszystkie owoce umieszczamy w pojemniku od blendera, miksujemy, aż powstanie mus owocowy. Na koniec dodajemy śmietanę, mleko i cukier. Wszystko dokładnie mieszamy. Jogurt na 15 minut umieszczamy w lodówce.
Doskonały do śniadania, jak i do picia w ciągu dnia :)

Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Papryczka 26.02.2015 12:47
super jogurcik
Paula08 25.02.2015 23:28
Zgadzam się usunąć cukier i będzie pysznie :)
jola91 25.02.2015 22:56
Bez cukru też byłby dobry
Małgorzata Pin 25.02.2015 21:25
Świetny deser.
irenka 25.02.2015 20:00
pyszny jogurt

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak