Przepis i sposób przygotowania na: Jogurtowiec z kruszonką
Kroki postępowania
W jednej misce umieścić składniki mokre (w temperaturze pokojowej!) i wymieszać,
![Krok 1 - Jogurtowiec z kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jogurtowiec-z-kruszonka1-2.jpg)
![Krok 2 - Jogurtowiec z kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jogurtowiec-z-kruszonka2-2.jpg)
Do rozdrabniacza wrzucić składniki na kruszonkę (masło, mąkę, cukier i 2 kostki czekolady), zmiksować i wstawić do lodówki.
![Krok 3 - Jogurtowiec z kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jogurtowiec-z-kruszonka3-2.jpg)
Do suchych składników wlać mokre, wymieszać dokładnie.
![Krok 4 - Jogurtowiec z kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jogurtowiec-z-kruszonka4-2.jpg)
Do tortownicy (25cm) wyścielonej papierem do pieczenia wlać masę na ciasto, wyrównać.
![Krok 5 - Jogurtowiec z kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jogurtowiec-z-kruszonka5-2.jpg)
Wierzch ciasta posypać przygotowaną wcześniej kruszonką. Resztę czekolady zmiksować w rozdrabniaczu i posypać wierzch ciasta.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 35 minut.
![Krok 6 - Jogurtowiec z kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jogurtowiec-z-kruszonka6-2.jpg)