Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

kalafiorek zapiekany

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalafior
1 szt
mąka
10 dag
jajko
1 szt
bułka tarta pikantna
20 dag
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: kalafiorek zapiekany

KALAFIOR ugotować w osolonej wodzie.Podzielić go na małe kawałeczki i o panierować w mące jajku i w bułce tartej.Gdy będzie gotowy ,smażyć na rozgrzanym tłuszczu , na złoty kolor .Można podawać z ziemniakami i surówką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

GOSIA18 22.06.2012 19:26
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak