Przepis i sposób przygotowania na: Kanie nadziewane
Kroki postępowania
Farsz: Ugotować kaszę gryczaną, ostudziś i połączyć z serem i jajkiem. Cebulę drobno pokroić i zrumienić na patelni, dodać do farszu. Doprawić solą i majerankiem i dokładnie wymieszać.
![Krok 1 - Kanie nadziewane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kanie-nadziewane1-2.jpg)
Kanie oczyścić ręcznikiem papierowym. Nałożyć farsz do środka kapeluszy. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i włożyć do niego Kanie kapeluszem do góry.
![Krok 2 - Kanie nadziewane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kanie-nadziewane2-2.jpg)
Piec 15-20 minut w temperaturze 180 stopni, pod przykryciem.
![Krok 3 - Kanie nadziewane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kanie-nadziewane0-2.jpg)