Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kapuśniak Thomson

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar warzywny 1,5 L
kapusta pekińska 50 dag
ziemniaki 4 szt
cebula 2 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
tłuszcz
wiórki kokosowe 2 lyżki
sól
curry
imbir
czosnek
Papryka słodka mielona Prymat
Goździki całe Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak Thomson

Kapustę oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, usuwając grube nerwy. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać wrzącym wywarem, dodać kapustę, ugotować. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, dodać koncentrat pomidorowy, mąkę, wiórki kokosowe i przyprawy, dusić kilka minut, ciągle mieszając. Potem połączyć z zupą, chwilę pogotować, doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 30.08.2014 20:39
bardzo pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak