Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kapuśniak Valenrod

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar mięsny 1,70 Litra
kapusta włoska 50 dag
jabłka 1-2 szt
pomidory 1-2 szt
ser żółty 10 dag
białko 2 sz
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
tłuszcz
śmietana 18 proc 1/2 szkl
mąka pszenna 1-2 lyżki
natka pietruszki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak Valenrod

Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usunąć głąb i grube nerwy, zalać wrzącym wywarem, ugotować. Jabłka umyć, obrać, pokrajać na pół, wydrążyć gniazda nasienne. Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać w cząstki z jabłkami. Ser zetrzeć na tarce o drobnych otworach, wymieszać z ubita na sztywno pianą z białek i koncentratem pomidorowym, potem formować małe kulki, kłaść na silnie rozgrzany tłuszcz, usmażyć, połączyć z kapustą, jabłkami, pomidorowymi i śmietaną wymieszaną z mąką, zagotować, doprawić do smaku. Przed podaniem posypać posiekaną natka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 24.08.2014 19:32
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak