Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z soczewicą
Kroki postępowania
Ziemniaki, marchew, pietruszkę obrać, umyć i pokroić w kostkę. Seler i por oczyścić i posiekać drobno. Wrzucić warzywa do garnka, dodać liście laurowe, ziele angielskie, odrobinę soli i zagotować. Gotować 10 minut.
![Krok 1 - Kapuśniak z soczewicą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kapusniak-z-soczewica1-2.jpg)
Wsypać czerwona soczewicę, zamieszać i gotować na małym ogniu do miękkości warzyw i soczewicy.
![Krok 2 - Kapuśniak z soczewicą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kapusniak-z-soczewica2-2.jpg)
W tym czasie poszatkować kiszona kapustę. Wrzucić ją do zupy gdy warzywa będą miękkie. Gotować kilka minut aż kapusta też zmięknie.
![Krok 3 - Kapuśniak z soczewicą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kapusniak-z-soczewica3-2.jpg)
![Krok 4 - Kapuśniak z soczewicą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kapusniak-z-soczewica4-2.jpg)