Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

kapusta duszona w smietanie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 szt
marchewka 1 szt
cebula 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier 1 łyzeczka
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
koperek 1 peczek
szczypior 1 peczek
olej do smażenia 2 łyzka
śmietana 12% 1 kubek

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta duszona w smietanie

Kapustę szatkujemy i solimy zostawiamy na jakis czas.
Na patelni rozgrzewamy olej dodajemy cebulę ,następnie odcisniętą z wody kapustę,wlewamy smietanę i dusimy kapustę mieszając co jakis czas aby się kapusta nie przypaliła.Pod koniec duszenia dodajemy cukier ,pieprz z kucharkiem uwazamy bo kapusta była juz posolona.Do kapusty dodajemy pokrojony koperek i posypujemy szczypiorem.
Kapustę podajemy na ciepło do obiadu.

POLECAM ! !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 10.02.2014 16:58
lubię i robię różne kapusty, ale takiej nie jadłam jeszcze, do wypróbowania :)
EmciaPichci 31.12.2013 07:34
uwielbiam! świetny dodatek do każdego dania ;)
Margo1 23.11.2013 11:35
przepyszne na pewno
m1monika 06.08.2013 08:58
smaczna :-)
IwonaKa 17.07.2013 18:46
pycha kapusta,muszę taką zrobić
Angelika10 22.06.2013 01:41
lubię taką
gosia56 29.09.2012 15:19
dziękuję. najlepiej smakuje całkiem młoda kapusta
gusia1000 27.09.2012 16:12
Dobra taka.
Miki 26.09.2012 21:16
ciekawe
Małgorzata106 26.09.2012 20:53
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak