Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

kapusta po mazowiecku

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina
30 dag
cebula
3 sztuki
grzyby suszone
20 dag
kiełbasa biała
25 dag
boczek
10 dag
mąka
1 łyżka
koncentrat pomidorowy
3 łyżki
kminek
do smaku
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
Ziele angielskie mielone Prymat
do smaku
Liść laurowy suszony Prymat
2 sztuki
kapusta kiszona
1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta po mazowiecku

kapuste pokrój dodaj do niej golonkę zalej wodą i gotuj. Miękką golonkę wyjmij oddziel mięso od kości i pokrój.Wołowinę pokrój i wymieszaj z pokrojoną w kostkę cebulą.Podsmaż na tłuszczu włóż do niej grzyby i gotuj do miękkości. Kiełbasę pokój w plasterki a boczek w kostkę i zasmaż lekko rumieniąc. połącz z kapustą,golonką,wołowiną,kiełbasą,koncentratem pomidorowym oraz przyprawami i dus jeszcze przez około 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 22.10.2011 16:46
pyszne
agnieszka214 22.10.2011 16:46
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak