Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z ciecierzycą
Kroki postępowania
Na patelnię wrzucić posiekany drobno boczek, smażyć chwilę, aż się wytopi, wrzucić pokrojoną w drobną kostkę cebulę.
![Krok 1 - Kapusta z ciecierzycą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kapusta-z-ciecierzyca1-2.jpg)
Gdy cebula się zeszkli dodać kiełbasę pokrojoną w dowolne kawałki, smażyć chwilę, aż się przyrumieni.
![Krok 2 - Kapusta z ciecierzycą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kapusta-z-ciecierzyca2-2.jpg)
Kapustę kiszoną poszatkować,
![Krok 3 - Kapusta z ciecierzycą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kapusta-z-ciecierzyca3-2.jpg)
![Krok 4 - Kapusta z ciecierzycą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kapusta-z-ciecierzyca4-2.jpg)
Następnie dodać ugotowaną ciecierzycę, wymieszać, smażyć chwilę razem aby odparować potrawę (jeśli została jeszcze woda) i żeby smaki się przegryzły.
![Krok 5 - Kapusta z ciecierzycą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kapusta-z-ciecierzyca5-2.jpg)
Podawać na gorąco z ziemniakami lub pieczywem
![Krok 6 - Kapusta z ciecierzycą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kapusta-z-ciecierzyca6-2.jpg)