Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Karkówka po kólewsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 6 sztuk
majonez 3 łyżki
ser żółty 3 plastry
sól do smaku
karkówka 3 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka po kólewsku

Kroki postępowania

1
Z karkówki odkrawamy części mocno tłuste. Z obu stron solimy i pieprzymy. Pieczarki myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w gruba kostkę. Nakładamy na karkówkę pieczarki i smarujemy majonezem(1 łyżka-1 karkówka).
Krok 1 - Karkówka po kólewsku foto
2
Ser w plastrach kroimy na mniejsze paski i układamy na karkówce. Można zetrzeć ser na tartce. Nagrzewamy piekarnik do 220 C
Krok 2 - Karkówka po kólewsku foto
3
Karkówki pieczemy 10 minut w 220 C potem przez kolejne 15 w 180 C aby ser się nie przypalił. Soczysta w środku,ser chrupiący i ciągnący od środka posmak pieczarek i majonezu. Kocham ten smak. Podaję z pieczonymi ziemniakami.
Krok 3 - Karkówka po kólewsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 19.07.2013 07:57
dla mnie smaczne jedzenie
AnielskaSlodycz 18.07.2013 22:14
bardzo smacznie to wygląda :)
Czarnula87 18.07.2013 22:01
poproszę :)
Megg 18.07.2013 21:28
uwielbiam taką karkówkę, pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak