Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka z kluskami i sałatką
Na patelnie wlewamy wodę, karkówkę dzielimy na kawałki i pod przykryciem dusimy mięso aż będzie miękkie. Doprawiamy karkówkę przyprawą do dziczyzny.
2 cebule kroimy i podsmażamy na oleju, następnie dodajmy koncentrat pomidorowy, sól i pieprz do smaku.
Ostatnią cebulę i marchewki obieramy i cebulę kroimy w kosteczkę. Marchewki ścieramy na tarce jarzynówce. Kapustę kiszoną kroimy, dodajemy 2 łyżki oleju i mieszamy razem z cebulą i marchewką. Papryki dokładnie myjemy, wykrawamy środki i kroimy na kawałki, paski. Warzywa łączymy, doprawiamy solą i pieprzem.
Kluski wykładamy na talerz, polewamy sosem, wykładamy doprawioną karkówkę i surówkę.
Smacznego!