Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Karp panierowany

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp
1,5 kg
mąka
2 łyżki
sok z cytryny
2 łyżki
olej
1/2 szklanki
papryka mielona
1 łyżeczka
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
Gorczyca biała cała Prymat
1 mielona

Przepis i sposób przygotowania na: Karp panierowany

Karpia sprawić, umyć i podzielić na dzwonki, skropić sokiem z cytryny, posolić, oprószyć pieprzem i odstawić do lodówki na 30 minut. Mąkę wymieszać z papryką mieloną i gorczycą. panierować z obu stron, kłaść na rozgrzany tłuszcz i powoli smażyć. Podawać z ziemniakami i sałatką z porów i cebuli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak