Przepis i sposób przygotowania na: Karp wigilijny w sosie chrzanowym
Kroki postępowania
Wykonanie:
Karpia sprawić, opłukać.
![Krok 1 - Karp wigilijny w sosie chrzanowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/karp-wigilijny-w-sosie-chrzanowym1-2.jpg)
![Krok 2 - Karp wigilijny w sosie chrzanowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/karp-wigilijny-w-sosie-chrzanowym2-2.jpg)
![Krok 3 - Karp wigilijny w sosie chrzanowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/karp-wigilijny-w-sosie-chrzanowym3-2.jpg)
![Krok 4 - Karp wigilijny w sosie chrzanowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/karp-wigilijny-w-sosie-chrzanowym4-2.jpg)
ryba | 1 kg/karpia |
masło | 2 łyżki |
mąka | 2 łyżki |
mleko | 1/2 szklanki |
chrzan tarty | 4 łyżki |
śmietana | 1 szklanka |
żółtko jajek | 1 szt. |
sól do smaku | |
cukier | do smaku |
cytryna |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: