Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflane pączusie
Kroki postępowania
Ziemniaki ugotować w łupinach, obrać i przepuścić przez maszynkę.
![Krok 1 - Kartoflane pączusie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kartoflane-paczusie1-2.jpg)
![Krok 2 - Kartoflane pączusie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kartoflane-paczusie2-2.jpg)
![Krok 3 - Kartoflane pączusie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kartoflane-paczusie3-2.jpg)
![Krok 4 - Kartoflane pączusie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kartoflane-paczusie4-2.jpg)
![Krok 5 - Kartoflane pączusie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kartoflane-paczusie5-2.jpg)
ziemniaki | 5 szt./duże |
jajko | 1 szt |
cukier | 1 łyżka |
olej | 1/2 szklanki |
drożdże | 2 dag |
mleko | 1 łyżka |
spirytus | 1 łyżeczka |
mąka pszenna | 1 1/2 szklanki |
cukier waniliowy | 1 szt |
olej do smażenia | |
sól | 1 szczypta |
cukier puder | do posypki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: