Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflanka z drobiową kiełbasą
Kroki postępowania
PRZYGOTOWANIE:
Z włoszczyzny przygotowujemy intensywny wywar, który doprawiamy szczyptą cukru brzozowego i 2 łyżkami słodkiego sosu sojowego. Podczas przygotowywania wywaru kroimy w kostkę cebulę oraz białą część pora i szklimy je na rozgrzanym oleju rzepakowym. Pod koniec smażenia dodajemy drobno pokrojony ząbek czosnku, a następnie przekładamy wszystko do miseczki.
![Krok 1 - Kartoflanka z drobiową kiełbasą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kartoflanka-z-drobiowa-kielbasa1-2.jpg)
![Krok 2 - Kartoflanka z drobiową kiełbasą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kartoflanka-z-drobiowa-kielbasa2-2.jpg)
![Krok 3 - Kartoflanka z drobiową kiełbasą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kartoflanka-z-drobiowa-kielbasa3-2.jpg)
![Krok 4 - Kartoflanka z drobiową kiełbasą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kartoflanka-z-drobiowa-kielbasa4-2.jpg)
Gotową zupę podajemy z dodatkową dawką witaminy C czyli posiekaną natką pietruszki.
Życzę smacznego! :)
![Krok 5 - Kartoflanka z drobiową kiełbasą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kartoflanka-z-drobiowa-kielbasa5-2.jpg)