Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kartoflany krem z porem

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaków
kg
selera
3/4
DUŻY POR
1
rosołu warzywnego
1 i 1/4 litra
śmietany
200 g
sól i pieprz
Sklep Prymat
starta gałka muszkatołowa
Sklep Prymat
pokrojony szczypiorek
olej
3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflany krem z porem

1. Ziemniaki i seler umyć, obrać i pokroić w kostkę. Por oczyścić, naciąć wzdłuż od góry i opłukać, a następnie drobno pokroić.

2. Tłuszcz rozgrzać w dużym garnku. Dodać pokrojone warzywa i dusić około 5 minut. Wlać rosół, zagotować i gotować jeszcze około 20minut.

3. Zupę zmiksować a następnie dodać śmietankę i wymieszać. Zabieloną zupę powoli podgrzać.

4. Przyprawić solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej. Nalać do talerzy i przybrać szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak