Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kasza pęczak z pieczoną dynią

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza 150 g
marchew 3 szt
cebula 1 sztuka
dynia 400 g
serek topiony 1 szt
oliwa do smaku
sos sojowy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza pęczak z pieczoną dynią

Kaszę pęczak gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Marchewkę starkowaną w piórka z cebulą duszę na oliwię. Dodaję potem ugotowaną kaszę i mieszam wsyztsko na ogniu. dodjae przyprawy, plaster serka i sos sojoy.
W międzaczsie pokrojona w kawałki dynię pieczę ok. 30 min w piekarniku (posypana tymiankiem i skropiona oliwą).
Serwuję razem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 10.06.2013 21:05
Mi również bardzo podoba się to danie :)
pierniczkowo 17.12.2012 11:46
wygląda ciekawie:)
Rafał10 18.11.2012 10:13
ooo samo zdrowie :) Super wymyśliłaś to połączenie :)
Megi 12.11.2012 20:24
Extra pomysł, extra smak:)
M. Monroe 12.11.2012 11:18
pomysł na pohalloweenową dynię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak