Przepis i sposób przygotowania na: Kaszanka zapiekana w kapuście
Kroki postępowania
Cebulę obieram i kroję w kostkę. Przekładam do garnka i chwilę przesmażam na oleju.
![Krok 1 - Kaszanka zapiekana w kapuście foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kaszanka-zapiekana-w-kapuscie1-2.jpg)
Wlewam 1/2 litra wody, dodaje ziele angielskie, liść laurowy i gotuję do miękkości około 40 minut. Po ugotowaniu kapustę przekładam na sitko, żeby woda odsączyła się.
![Krok 2 - Kaszanka zapiekana w kapuście foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kaszanka-zapiekana-w-kapuscie2-2.jpg)
Przekładam ją do naczynia do zapiekania, układam kaszankę. Wstawiam do piekarnika. Na blaszce małej układam ziemianki w łupinach wcześniej dokładnie umyte. Zapiekam wszystko około 45 minut temperaturze 200 stopni. Przed podaniem posypuję natką.
![Krok 3 - Kaszanka zapiekana w kapuście foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kaszanka-zapiekana-w-kapuscie3-2.jpg)