Przepis i sposób przygotowania na: Keks najeżony bakaliami
Kroki postępowania
![Krok 1 - Keks najeżony bakaliami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/keks-najezony-bakaliami1-2.jpg)
Wsypujemy mąkę i miksujemy.
Dodajemy mleko i proszek do pieczenia, mieszamy.
![Krok 2 - Keks najeżony bakaliami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/keks-najezony-bakaliami2-2.jpg)
Wsypujemy do ciasta i mieszamy.
![Krok 3 - Keks najeżony bakaliami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/keks-najezony-bakaliami3-2.jpg)
Pieczemy 60-70 minut w 180 stopniach.
![Krok 4 - Keks najeżony bakaliami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/keks-najezony-bakaliami4-2.jpg)
mąka pszenna | 400 g |
jajko | 2 szt |
cukier | 150 g |
margaryna | 100 g |
mleko | 1 szklanka |
proszek do pieczenia | 3 łyżeczki |
rodzynki | 70 g |
orzechy włoskie | 20 g |
orzechy laskowe | 20 g |
morele suszone | 20 g |
ananas kandyzowany | 20 g |
papaja kandyzowana | 20 g |
daktyle | 20 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: