Przepis i sposób przygotowania na: Kiszka ziemniaczana wersja z wątróbką
Kroki postępowania
![Krok 1 - Kiszka ziemniaczana wersja z wątróbką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kiszka-ziemniaczana-wersja-z-watrobka1-2.jpg)
![Krok 2 - Kiszka ziemniaczana wersja z wątróbką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kiszka-ziemniaczana-wersja-z-watrobka2-2.jpg)
![Krok 3 - Kiszka ziemniaczana wersja z wątróbką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kiszka-ziemniaczana-wersja-z-watrobka3-2.jpg)
![Krok 4 - Kiszka ziemniaczana wersja z wątróbką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kiszka-ziemniaczana-wersja-z-watrobka4-2.jpg)
Piec na blasze w temperaturze 200 stopni około godziny- aż kiszka będzie przypieczona z wierzchu. Podawać np .: z kiszonymi ogórkami.
![Krok 5 - Kiszka ziemniaczana wersja z wątróbką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kiszka-ziemniaczana-wersja-z-watrobka0-2.jpg)
ziemniaki | 3 kg |
cebula | 1 kg |
wątroba wieprzowa | 50 dkg |
boczek wędzony | 75 dkg |
jajko | 3 szt |
kasza manna | 7 łyżek |
smalec | do smażenia |
sól do smaku | |
majeranek | 3 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: