Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki w zalewie pomidorowej
Z wody,ketchupu,koncentratu,cukru,oleju i octu ugotowałam zalewę.Gorącą zalewą zalałam klopsiki, na których wcześniej ułożyłam warstwę zeszklonej cebuli.
mięso mielone z łopatki | 500 g |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 3 łyżki |
cebula | 1 szt |
jajko | |
sól do smaku | |
Zalewa: | |
woda | 2 szkl. |
ocet | 6 łyżek |
ketchup | 6 łyżek |
cukier | 4 łyżki |
koncentrat pomidorowy | 4 łyżki |
olej | 1/2 szkl. |
Liść laurowy suszony Prymat | 1 szt |
ziele angielskie | 3 szt |
sól | 1/2 łyżeczki |
ponadto : | |
cebula | 2 szt |
Pieprz czarny mielony Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: