Przepis i sposób przygotowania na: KLOPSY W SOSIE BULIONOWYM NA KWAŚNO
W bulionie ugotować włoszczyznę.
Wygotowaną włoszczyznę wyjąć, wrzucić klopsy, pogotować nie długo, dodać ocet, cukier. Sos zaprawić mąką zmieszaną z tartą bułką.
SMACZNEGO !!!
wieprzowina | 1 kg. |
bułka | 2 sztuki |
jajko | 2 sztuki |
sól | - do smaku |
cebula | 1 sztuka |
marchew | 1 sztuka |
seler | 1/4 sztuki |
mąka | 5 dag. |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 5 dag. |
ocet | - - |
cukier | - - |
bulion | 1 kostka |
Pieprz czarny mielony Prymat | - do smaku |
Pieprz ziołowy mielony Prymat | - do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: