Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy z suszoną śliwką
Kroki postępowania
![Krok 1 - Klopsy z suszoną śliwką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/klopsy-z-suszona-sliwka1-2.jpg)
![Krok 2 - Klopsy z suszoną śliwką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/klopsy-z-suszona-sliwka2-2.jpg)
![Krok 3 - Klopsy z suszoną śliwką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/klopsy-z-suszona-sliwka3-2.jpg)
mięso mielone wieprzowe | 40 dkg |
śliwki suszone | 15 szt |
jajko | 1 szt |
żółtko jajek | 1 szt |
masło | 50 g |
olej rzepakowy | 2 łyżki |
sól do smaku | |
Pieprz czarny Prymat w młynku | |
cebula | 1 szt |
masło | 50 g |
grzyby suszone | 30 g |
wino czerwone wytrawne | 30 ml |
śliwki suszone | 5 szt |
sól do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: