Przepis i sposób przygotowania na: Kluseczki jęczmienno-twarogowe
Kroki postępowania
![Krok 1 - Kluseczki jęczmienno-twarogowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kluseczki-jeczmienno-twarogowe1-2.jpg)
![Krok 2 - Kluseczki jęczmienno-twarogowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kluseczki-jeczmienno-twarogowe2-2.jpg)
![Krok 3 - Kluseczki jęczmienno-twarogowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kluseczki-jeczmienno-twarogowe3-2.jpg)
![Krok 4 - Kluseczki jęczmienno-twarogowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kluseczki-jeczmienno-twarogowe4-2.jpg)
![Krok 5 - Kluseczki jęczmienno-twarogowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kluseczki-jeczmienno-twarogowe5-2.jpg)
Kluski odcedzić.
Podawać ze stopionym masłem lub dowolnym sosem.
![Krok 6 - Kluseczki jęczmienno-twarogowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kluseczki-jeczmienno-twarogowe6-2.jpg)
kasza jęczmienna | 200 g |
twaróg zmielony | 500 g |
jajko | 2 |
kasza manna | 3-5 łyżek |
mąka ziemniaczana | 3-5 łyżek |
mąka pszenna | 7-10 łyżek |
sól |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: