Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kluski francuskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żółtko jajek 1 szt
białko 1 szt
kasza manna 10 g
mąka pszenna 20 g
masło 1/2 łyżeczka
Cynamon mielony Prymat
sól do smaku
mleko 300 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski francuskie

Masło utrzeć, dodać żółtko, ucierać. Ubić pianę z białek wraz z dodatkiem soli. Wykładać na żółtka partiami pianę, mąkę i kaszę, dodać cynamon, wymieszać. Zagotować mleko. Łyżeczką zanurzoną w mleku nabierać ciasto i kłaść małe kluseczki na mleko. Chwilę gotować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 11.07.2013 12:40
Takich nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak