Przepis i sposób przygotowania na: Kluski jaglane
Kroki postępowania
![Krok 1 - Kluski jaglane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kluski-jaglane1-2.jpg)
Do kaszy wbić 2 jajka i zmiksować blenderem całość, aby trochę rozdrobnić kaszę.
![Krok 2 - Kluski jaglane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kluski-jaglane2-2.jpg)
Dodać twaróg i wyrobić dokładnie dłonią.
![Krok 3 - Kluski jaglane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kluski-jaglane3-2.jpg)
![Krok 4 - Kluski jaglane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kluski-jaglane4-2.jpg)
Na podsypanej mąką stolnicy formować wałeczki, kroić kluski jak kopytka czy leniwe. Wrzucać na osolony wrzątek, gdy wypłyną na wierzch i woda ponownie zawrze, wyjmować łyżką cedzakową.
![Krok 5 - Kluski jaglane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kluski-jaglane5-2.jpg)
Wrzucać kluseczki do rondla z rozpuszczonym masłem, chwilę podgrzewać, podawać posypane cukrem i owocami
![Krok 6 - Kluski jaglane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kluski-jaglane6-2.jpg)