Przepis i sposób przygotowania na: Kluski lane na rosole
Kroki postępowania
![Krok 1 - Kluski lane na rosole foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kluski-lane-na-rosole1-2.jpg)
![Krok 2 - Kluski lane na rosole foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kluski-lane-na-rosole2-2.jpg)
![Krok 3 - Kluski lane na rosole foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kluski-lane-na-rosole3-2.jpg)
![Krok 4 - Kluski lane na rosole foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kluski-lane-na-rosole4-2.jpg)
Do garnuszka wbijamy jajko dodajemy wodę , sól , pieprz i mąkę . Wszystko razem wymieszać . Mąkę wsypujemy tak żeby ciasto nie było za gęste a kluski twarde .
![Krok 5 - Kluski lane na rosole foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kluski-lane-na-rosole5-2.jpg)
![Krok 6 - Kluski lane na rosole foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kluski-lane-na-rosole6-2.jpg)
ćwiartki z kurczaka | 2 |
cebula | 1/2 |
włoszczyzna | |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | do smaku |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 listki |
Ziele angielskie całe Prymat | 3 ziarenka |
jajko | 1 |
woda | 1/2 szkl |
mąka pszenna |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: