Przepis i sposób przygotowania na: Kluski leniwe z kaszy jaglanej
Kroki postępowania
![Krok 1 - Kluski leniwe z kaszy jaglanej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kluski-leniwe-z-kaszy-jaglanej1-2.jpg)
![Krok 2 - Kluski leniwe z kaszy jaglanej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kluski-leniwe-z-kaszy-jaglanej2-2.jpg)
Podawać polane masłem i posypane cukrem trzcinowym.
![Krok 3 - Kluski leniwe z kaszy jaglanej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kluski-leniwe-z-kaszy-jaglanej3-2.jpg)
kasza jaglana | 100 gram |
twaróg | 250 gram |
mąka jaglana | 1 szklanka |
mąka ziemniaczana | 1/2 szklanki |
jajko | 1 sztuka |
cukier trzcinowy | 2 łyżeczki |
cynamon | 1/4 łyżeczki |
masło | |
cukier trzcinowy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: