Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kluski przecierane z dodatkiem okrasy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4 średnie
mąka pszenna 500 gram
sól 1 łyżeczka
kiełbasa 1 laska
boczek 150 gram
cebula 1
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski przecierane z dodatkiem okrasy

Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na tarce. Odlać z nich powstała wodę, a następnie dodać sól i mąkę.
Całość wyrobić na gładkie ciasto.

Wodę zagotować z solą.

Kluski kłaść na wrzątek - jak wypłyną na wierzch to gotować jeszcze przez 5 minut.
Wyjmować łyżką cedzakową.

Cebulę obrać i drobno posiekać. Kiełbasę i boczek pokroić w kostkę.
Olej rozgrzać i podsmażyć cebulkę, a następnie dodać boczek i kiełbaskę.
Smażyć do momentu aż kiełbaska zrobi się chrupiąca.

Tak przygotowaną okrasą polewać kluski. Podawać gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 10.02.2014 06:54
pyszny obiadek
Dorota59 25.11.2013 17:33
dobry obiadek
Melania 20.11.2013 20:27
Uwielbiam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak