Przepis i sposób przygotowania na: Knedle pieczarkowe
Kroki postępowania
![Krok 1 - Knedle pieczarkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/knedle-pieczarkowe1-2.jpg)
![Krok 2 - Knedle pieczarkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/knedle-pieczarkowe2-2.jpg)
Gotowe knedle wrzucać na wrzątek i gotować ok 5-6 minut od momentu wypłynięcia.
![Krok 3 - Knedle pieczarkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/knedle-pieczarkowe3-2.jpg)
Gorące knedle podawać ze śmietaną posypane natką pietruszki.
Smacznego.
![Krok 4 - Knedle pieczarkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/knedle-pieczarkowe4-2.jpg)
ziemniaki ugotowane | 3 szt |
jajko | 1 szt |
mąka pszenna | ile potrzeba |
pieczarki | 300 g |
cebula | 2 szt |
kwaśna śmietana | 3 łyżki |
czosnek | 1 ząbek |
natka pietruszki | 1 pęczek |
olej do smażenia | |
sól do smaku | |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: