Przepis i sposób przygotowania na: Knedle z truskawką
Kroki postępowania
Truskawki obrać, przepłukać, pokroić i wymieszać z bułką tartą. Masło utrzeć z żółtkami, połączyć z mąką, bułką tartą, wlać mleko, posolić i zagęścić ciasto.
mąka pszenna | 20 dag |
truskawki | 1/2 kg |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 10 dag |
mleko | 1/2 szklanki |
masło | 1 łyżka |
żółtko jajek | 3 szt. |
sól do smaku | |
cukier waniliowy | |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 4 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: