Przepis i sposób przygotowania na: Knopers
Kroki postępowania
Orzechy zmielić lub drobno posiekać. Białka ubić z cukrem dodać żółtka a następnie wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodać orzechy z bułką tartą. Ciasto wylać na blachę wyrównać powierzchnie i upiec do "suchego patyczka". Po ostygnięciu przekroić na pół.
![Krok 1 - Knopers foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/knopers1-2.jpg)
Białka ubić z cukrem dodać żółtka a następnie wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia i kakao. Na końcu wlać olej. Ciasto wylać na blachę wyrównać powierzchnie i upiec do "suchego patyczka". Po ostygnięciu przekroić na pół.
![Krok 2 - Knopers foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/knopers2-2.jpg)
Orzechy zmielić.
Miękką margaryną utrzeć. Mleko zagotować z kakao i cukrem. Ostudzić.
Do utartej margaryny dodawać na przemian mleko w proszku i mleko z kakao.
Na końcu dodać orzechy
![Krok 3 - Knopers foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/knopers3-2.jpg)
![Krok 4 - Knopers foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/knopers4-2.jpg)
Miękką margaryną dokładnie utrzeć , dodać nutellę i alkohol.
![Krok 5 - Knopers foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/knopers5-2.jpg)
![Krok 6 - Knopers foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/knopers6-2.jpg)
Margarynę utrzeć dodać budyń i jogurt.
![Krok 7 - Knopers foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/knopers7-2.jpg)
![Krok 8 - Knopers foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/knopers8-2.jpg)