Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kolorowa pieczeń z mielonego mięsa.

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone z łopatki
1,5 kg
cebula czerwona
1 szt
cebula biała
1 szt
ser feta
25 dag
Kukurydza z Puszki
2-3 łyżki
jajko
2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
1/2 szkl
musztarda
2 łyżki
oliwa
2 łyżki
masło
1 łyżka
papryka
3 szt
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa pieczeń z mielonego mięsa.

Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę. Razem z pokrojoną w kostkę cebulą podsmażyć na rozgrzanej oliwie, ostudzić. Do miski włożyć mięso, podsmażone warzywa, wbić jajka, dodać musztardę, kukurydzę, bułkę tartą, ser feta pokrojony w kostkę, sól i pieprz do smaku. Wymieszać. Masę mięsną wyłożyć do formy wysmarowanej masłem. Piec w temp 190-200 stopni około 50 minut. Podawać na zimno lub na gorąco z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 25.02.2014 17:22
smaczna nie tylko na obiad
olkaaa 01.08.2013 07:53
fajny przepis
MC_S 20.07.2013 13:48
szkoda że nie ma fotki bo brzmi smacznie, chętnie zobaczył bym w przekroju.
IlonaAlbertos 27.11.2012 15:29
Zapowiada się wspaniale.
m1monika 24.05.2012 11:09
jaka fajna :-)
Łukasz15 14.04.2012 09:38
extra
Iwona51
Iwona51 07.12.2011 10:56
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak