Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe krokiety z jarmużem
Kroki postępowania
Mleko umieszczamy w misce. Dokładamy do niego pozostałe składniki ciasta : mąkę, jajka, sól, proszek do pieczenia. Całość dokładnie miksujemy.
![Krok 1 - Kolorowe krokiety z jarmużem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kolorowe-krokiety-z-jarmuzem1-2.jpg)
![Krok 2 - Kolorowe krokiety z jarmużem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kolorowe-krokiety-z-jarmuzem2-2.jpg)
![Krok 3 - Kolorowe krokiety z jarmużem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kolorowe-krokiety-z-jarmuzem3-2.jpg)
Tak przygotowane panierujemy w jajku, a następnie w bułce tartej i smażymy na oleju z obu stron do zrumienienia. Podajemy na ciepło.
![Krok 4 - Kolorowe krokiety z jarmużem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kolorowe-krokiety-z-jarmuzem4-2.jpg)
Jarmuż płuczemy i usuwamy z niego grube części liści. Tak przygotowany obgotowujemy w lekko osolonej wodzie. Następnie odcedzamy, odciskamy nadmiar wody i kroimy na mniejsze części. Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy na oleju. Do gotowej dokładamy jarmuż i razem smażymy około 5 minut doprawiając do smaku. Tak przygotowane nadzienie wykorzystujemy do przełożenia naleśników.
![Krok 5 - Kolorowe krokiety z jarmużem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kolorowe-krokiety-z-jarmuzem5-2.jpg)