Przepis i sposób przygotowania na: Korzenna babka
Kroki postępowania
Ucieramy miękkie masło wraz z żółtkami i cukrem. Cały czas ucierając, dolewamy wolnym strumieniem płynny miód.
![Krok 1 - Korzenna babka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/korzenna-babka1-2.jpg)
W osobnej misce mieszamy mąkę z sodą oczyszczoną, dodajemy powoli taką mieszankę do utartej masy. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy ciasto (ciasto powinno mieć bardzo gęstą konsystencję).
![Krok 2 - Korzenna babka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/korzenna-babka2-2.jpg)
Ciasto wkładamy do rozgrzanego na 180 stopni piekarnika i pieczemy około godziny.
![Krok 3 - Korzenna babka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/korzenna-babka0-2.jpg)