Przepis i sposób przygotowania na: Kostka czekoladowo-kawowa
Kroki postępowania
W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy połamaną na kawałki czekoladę oraz kakao, mieszamy aż wszytko się rozpuści,
jajko | 5 sztuk |
śmietana 18 proc | 2 łyżki czubate |
mąka pszenna | 20 dag |
masło | 15 dag |
cukier | 10 dag |
cukier brązowy | 10 dag |
czekolada gorzka | 1/2 tabliczki |
zaparzona mocna kawa | 50 ml |
kakao | 1 łyżka |
mleko 2% | 3 łyżki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
Soda oczyszczona Prymat | 1/2 łyżeczki |
polewa czekoladowa | |
wiórki kokosowe | 200 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: