Przepis i sposób przygotowania na: Koszyczek pełen bakalii
Kroki postępowania
![Krok 1 - Koszyczek pełen bakalii foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/koszyczek-pelen-bakalii3-2.jpg)
Foremki wysmarowałam tłuszczem i nałożyłam do nich warstwę ciasta około 6 mm , dociskając za każdym razem drugą foremką, aby w środku też uzyskać fajny wzorek.Ciastem wypełniłam 12 foremek, z pozostałego ciasta zrobiłam rączki do koszyczków.Wymiary dna mojej foremki to 3,5 cm, a góry 7 cm.
Piekłam w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni około 15 minut.
![Krok 2 - Koszyczek pełen bakalii foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/koszyczek-pelen-bakalii2-2.jpg)
Płynną czekoladą napełniłam koszyczki, a do nich nałożyłam pełno bakalii. U mnie są to: orzechy laskowe (z czekolady), orzechy włoskie, podpieczone jabłka i mięsiste śliwki.
![Krok 3 - Koszyczek pełen bakalii foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/koszyczek-pelen-bakalii1-2.jpg)
Smacznego :)
![Krok 4 - Koszyczek pełen bakalii foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/koszyczek-pelen-bakalii0-2.jpg)